Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

“NUA” Radiografia d’un trastorn

“NUA” Radiografia d’un trastorn

Ningú no és culpable que una persona pateixi un Trastorn de la Conducta Alimentària, però tots en som responsables…

L’alumnat de 1er de Batxillerat, els Cicles d’Activitats Comercials, Perruqueria,  Estètica i CFGB d’informàtica i serveis comercials hem anat a veure l’obra de teatre “NUA”. Una sortida curricular el contingut de la qual es treballa de forma transversal a diferents matèries dels cicles esmentats.

L’obra narra una experiència viscuda en primera persona per la protagonista de la mateixa sobre les obsessions, l’ansietat, les preocupacions i el malviure que es pateix quan et trobes amb un trastorn de conducta alimentària que ella mateixa va viure durant vuit anys.

Aquesta obra no només tracta el TCA, sinó que es reflecteixen altres aspectes i reflexions com:  “Qui som?”, “Fer-nos grans”, “El nostre entorn”, “Les seqüeles que queden després de patir un trastorn”, “Cuidar-nos físicament i mental”, “Les primeres relacions de parella”, “La família”, “Viatjar”, “Les xarxes socials”, “L’autoestima”…

Tot això resumit en un monòleg molt intens d’una hora, i molt ben interpretat per l’Ann Perelló que, un cop acabada l’obra, ha deixat interactuar als espectadors i espectadores amb que han pogut compartir diferents preguntes, dubtes i experiències molt interessants.

Una sortida molt enriquidora que ens ha deixat molts motius per pensar i ser conscients de que tots en som responsables d’una forma o altra dels possibles trastorns de conducta alimentària que pateixen moltíssimes persones, especialment les més joves, al nostre entorn més proper.

L’Institut Guillem Catà aposta un cop més per l’acompanyament emocional de l’alumnat i, per aquest motiu, agraïm la participació en aquesta acció enmarcada en la Campanya “ENMIRALLA’T” promoguda per l’Ajuntament de Manresa, que té l’objectiu de combatre la pressió estètica que pateix tota la societat i prevenir els trastorns de conducta alimentària protegint a aquells més vulnerables, el nostre jovent.

No Comments

Add your comment