Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

Programa de mentoria

Programa de mentoria

L’institut Guillem Catà inicia la participació en el programa de mentoria

El programa de mentoria social enTàndem de l’AFEV ha arribat a la comarca del Bages de la mà del Consell Comarcal, que ha decidit impulsar aquest projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant o adolescent en situació de vulnerabilitat personal o social. En el cas de Manresa, cal destacar que aquest curs serà el tercer consecutiu en que l’Ajuntament, dins del marc del Programa de Millores d’Oportunitats Educatives de la Generalitat, aposta per aquest projecte.

A l’institut Guillem Catà, on es porta a terme el projecte des de fa 3 anys, l’entitat AFEV ha format l’alumnat dels CFGS d’Integració Social i d’Animació Sociocultural i Turística interessats en el projecte i, a partir del mes de gener s’han començat a trobar setmanalment les parelles formades per mentores i els alumnes de la ESO.

L’acció solidària consisteix en que la persona mentora acompanya a l’infant o adolescent durant una tarda a la setmana (dues hores) i realitzen activitats que estimulen l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per a l’estudi. Com per exemple, passejar pel barri, visitar alguna exposició o activitat cultural, fer alguna activitat esportiva, etc. Gràcies a aquest acompanyament, els infants i adolescents aconsegueixen tenir algú amb qui comptar; una persona referent amb qui aprenen, es diverteixen i prenen consciència que l’esforç té recompenses; mentre que també se senten més motivades per continuar estudiant i milloren els resultats acadèmics.

Cal destacar que l’acompanyament no es tracta d’un reforç escolar, sinó que es recomana fer activitats d’oci saludable i no consumista, com fer passejades per l’exterior o utilitzar els equipaments públics dels municipis.

Per tal què el projecte funcioni, hi ha un equip coordinador format pel representant de l’AFEV al Bages, l’Orientadora d’Àmbit Comunitari (SOAC) de l’Ajuntament de Manresa i, per part de l’institut Guillem Catà, la psicopedagoga i la tutora de l’aula d’acollida i una professora del CFGS d’Integració Social i una del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística.

A més a més, amb l’objectiu d’oferir un gran ventall d’activitats als tàndems (parelles de mentoria), l’entitat AFEV i l’associació cultural El Galliner, responsable de les programacions municipals estables de teatre, dansa i música a Manresa, han formalitzat una col·laboració amb la qual totes les parelles podran gaudir dels espectacles dirigits a joves (Platea Jove i cicle RBLS) gratuïtament. Això permet aproximar la cultura i, especialment, les arts escèniques tant a les infants i adolescents d’alguns instituts públics de la comarca com a les persones joves que realitzaran el voluntariat.

No Comments

Add your comment