Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

Qui som?

L’Institut Guillem Catà, de Manresa, és un centre públic d’educació secundària que depèn de la Generalitat de Catalunya. Es va crear el curs 1996-97 i s’adreça a noies i nois que vulguin fer estudis d’Educació Secundària Obligatòria (12-16 anys) i Batxillerat (16-18 anys) així com per a Cicles Formatius Professionals de Grau Mitjà i de Grau Superior de les famílies professionals de Comerç i Màrqueting, Imatge Personal, Serveis socioculturals i a la Comunitat, Sanitària, Fusta i Tèxtil.

Paral.lelament a la tasca educativa lectiva, el centre promou la participació en tot allò que siguin activitats extraescolars i , en el vessant professional, la inserció laboral mitjançant una borsa de treball.

És un centre que acull 1400 alumnes que reflecteixen la diversitat cultural de la ciutat i comarca, així com 140 professors i 10 persones de suport tècnic i administratiu.

Malgrat que sigui un institut relativament modern, els seus orígens són de primers del segle XX, quan la ciutat va crear una Escola d’Arts i Oficis per tal que els obrers manresans també tinguessin una bona oferta formativa. A la dècada dels vuitanta aquesta escola es va transformar en l’Institut Fius i Palà, i l’any 1996 encara es va fusionar amb l’Institut Bages. El resultat va ser l’actual Institut Guillem Catà, nom que fa referència a l’arquitecte que fou mestre major de la Sèquia de Manresa (segle XIV), obra extraordinària que encara avui proveeix d’aigua la ciutat. El nom de Guillem Catà, doncs, vol sintetitzar la voluntat del treball, la cooperació i el coneixement al servei de la comunitat. Des del curs 2003-2004 l’Institut es troba al barri de la Font dels Capellans, al carrer de Rosa Sensat 6-8, molt a la vora de diversos centres d’educació primària, públics i concertats.