Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

CRITERIS SELECCIÓ DE PARTICIPANTS ERASMUS+ 2024-2025

L’Institut Guillem Catà, després de més d’una dècada gestionant projectes internacionals, ha aconseguit l’acreditació Erasmus+ pel període 2023-2027. Això garanteix un finançament estable per a la participació continuada d’alumnes i
professors de l’institut en intercanvis de formació i bones pràctiques educatives segons les necessitats del centre.

Per participar en un intercanvi d’alumnes en mobilitats internacionals Erasmus+ s’estableix un procediment de selecció. Els criteris de selecció es faran públics a la pàgina web del centre on també es podrà trobar el formulari de sol·licitud https://www.guillemcata.cat/erasmus-educacio-secundaria. El procediment constarà de dues fases.

En la primera, es valoraran els següents aspectes:

Una carta de motivació, en llengua anglesa, en la que l’alumne relatarà quins són els motius que el capaciten per participar en projectes d’intercanvi internacionals (10 punts).

Els resultats acadèmics en:

  • competències de l’àmbit lingüístic en llengua anglesa (20 punts)
  • competències de l’àmbit social (10 punts)
  • competències de l’àmbit digital (10 punts).

Es concediran punts addicionals (fins a un màxim de 10) a aquells alumnes que tinguin necessitats educatives especials, presentin alguna discapacitat física i/o al·leguin una situació socioeconòmica desfavorable, sempre que la mateixa no representi un obstacle insalvable per realitzar una mobilitat a l’estranger amb garanties, tant per a l’alumne/a com per a la institució o empresa d’acollida.

Els mèrits seran supervisats per un comitè de professors encapçalats pel coordinador de mobilitat. Tindran prioritat aquells alumnes que hi participin per primer cop. Sobre un total de 50 punts, caldrà un mínim de 30 per accedir a la següent fase.

Superada la primera fase, es passarà a una segona que consistirà en una entrevista personal en llengua anglesa entre l’aspirant i el comitè de selecció on es valorarà:

  • capacitat de comunicació (10 punts)
  • creativitat (10 punts)
  • iniciativa (10 punts)
  • pensament crític (10 punts)
  • predisposició a treballar en equips multiculturals (10 punts).

Si s’escau, el comitè de selecció en farà la tria final en funció de les característiques de les places vacants.

Es valorarà si es pertinent la participació en projectes internacionals d’alumnes que tinguin antecedents disciplinaris que suposin un risc per la convivència. És obligatori que la família de l’alumne accepti tenir en acollida un alumne
estranger de la mateixa manera que el seu fill/-a serà acollit en el país d’intercanvi. Això implica que la persona acollida disposi d’un llit individual i tingui les seves necessitats bàsiques cobertes: menjar, bany i transport, si s’escau.

Els aspirants seleccionats seran notificats personalment per telèfon o correu electrònic. La llista de sol·licituds ordenada es farà publica al web del centre i a l’Erasmus Corner i s’obrirà un període de 5 dies hàbils per reclamacions abans no es doni per definitiva.

Durant el curs 2024-2025, a falta de confirmació, s’espera un intercanvi per alumnes de batxillerat durant el primer trimestre, un altre per alumnes de quart d’ESO durant el segon, i un altre per alumnes de tercer l’últim trimestre. No obstant això, si les característiques de l’intercanvi ho requereixen, alumnes de qualsevol d’aquests cursos podran participar en les diferents mobilitats. Això implica completar una sèrie de tasques en el nostre centre i treballar en equip amb alumnes dels països implicats.

Abans de les mobilitats, es faran reunions informatives amb les famílies per detallar els objectius i les activitats programades així com per resoldre possibles dubtes.