Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

Èxit de les estades lingüístiques en anglès a l’Escala

Èxit de les estades lingüístiques en anglès a l’Escala

Finalment, el passat mes de novembre vam poder realitzar les estades d’immersió lingüística en anglès, finançades pel Fons Social Europeu a través del Ministeri d’Educació. Van ser del 16 al 18 de novembre (2n d’ESO) i del 23 al 25 (3r d’ESO). Després de mesos tancats a causa de la crisi sanitària, i havent suspès les estades lingüístiques previstes pel juny del curs passat, poder finalment realitzar-les ha deixat un record inoblidable en el nostre alumnat. El marc era tan incomparable com ho és la Costa Brava, i ens allotjàvem a l’Alberg de l’Escala de la xarxa Xanascat, amb totes les mesures sanitàries.

Durant tres dies l’alumnat de 2n d’ESO en primer lloc, i el de 3r d’ESO la setmana següent, van gaudir d’una experiència curricular única i totalment gratuïta, on van practicar l’anglès a través de l’esport, jocs, gimcanes, cançons, històries… amb monitores que van animar-los a aquesta immersió lingüística, incorporant vocabulari nou i millorant les seves competències lingüístiques en l’àmbit oral, des del matí a la nit. L’experiència també va suposar donar-los un respir en aquest principi de curs tan complicat per tothom, millorant la seva cohesió de grup, imprescindible per a la convivència en el dia a dia, creant lligams d’amistat i companyonia.

A més a més, l’alberg estava a tocar del camí de ronda que va de l’Escala a Sant Martí d’Empúries, fet que vam aprofitar per traslladar moltes activitats a la vora del mar, on no van poder resistir la temptació de tocar una mica l’aigua.

 

Vam passejar fins a la vila medieval de Sant Martí d’Empúries on vam trobar de camí les ruïnes romanes d’Empúries, i també vam conèixer l’Escala, des d’on podíem apreciar perfectament el golf de Roses i gaudir de l’encant de la Costa Brava i de la tranquil·litat que es respira a la costa a la tardor, quan els turistes han desaparegut i queden només el mar i les seves gents.

Així ho han viscut els nostres alumnes:

Al principi, abans de l’estada, estava molt preocupat per si ens hi deixarien anar, o no, perquè amb això de la covid… Però quan vam ser el dia abans i encara no ens  havien avisat que no aniríem, doncs estava molt emocionat i tenia moltíssimes ganes d’anar-hi. I a l’autobús, a punt d’arribar, i jo encara no m’ho creia, em pensava que m’ho estava imaginant tot, perquè la veritat és que no tenia gaires esperances d’anar de colònies en plena pandèmia! No m’ho podia creure!

M’han agradat molt les habitacions, eren bastant grans i tenien de tot. Per fora, tot era molt bonic, hi havia unes vistes precioses. Les activitats que ens van proposar les monitores, van estar molt bé, m’agradava molt passar temps a les habitacions, perquè podia estar amb els companys i passar-t’ho molt bé; jo feia moltes bromes i ximpleries i ens ho passàvem molt bé. Han estat moments inoblidables

Zakaria El Fdili de 2n ESO A

“La veritat, una de les coses que més em va agradar de les colònies va ser el tracte que ens

donaven les monitores encarregades de les activitats, i també em vaig divertir molt amb els

jocs i caminades que vam realitzar a prop o bé a la platja, perquè era molt bonic el paisatge. I malgrat que feia una mica de fred, tots ens vam divertir i vam compartir bons moments.”

Joely Lara de 3r ESO A

No Comments

Add your comment