Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

EL CATÀ ACULL LA 1a EDICIÓ DE L’FP CHALLENGE DEL BAGES

EL CATÀ ACULL LA 1a EDICIÓ DE L’FP CHALLENGE DEL BAGES

El passat dilluns 26 de febrer va tenir lloc a les instal·lacions del nostre centre la 1a edició de l’FP Challenge del Bages en el qual van participar alumnat i docents de l’INS Castellet, INS Lacetània i INS Guillem Catà. 

L’FP Challenge del Bages impulsada per EmprènFP, és un programa d’innovació educativa de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació, amb el suport de Caixabank Dualitza. La metodologia emprada va ser la del Design Thinking, una metodologia per treballar els reptes i problemes que sorgeixen a les empreses que té com a fonaments la creativitat, la multidisciplinarietat i el treball en equip. 

Pedro Caro, responsable del programa EmprènFP de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació, va comentar que “aquestes hackathons possibiliten la generació de sinergies entre l’alumnat de diferents centres i famílies professionals, alhora de resoldre reptes socials o relacionats amb els ODS30’ proposats per empreses o entitats del nostre entorn”. 

Els sis equips formats per alumnat dels tres centres participants van treballar i idear diverses solucions al repte plantejat “Com millorem la convivència en espais públics propers a zones d’oci nocturn?”. 

L’equip guanyador d’aquesta 1a edició van convèncer amb el seu projecte al jurat format per Judit Tahull, cap d’estudis d’FP de l’INS Lacetània, Cristina Cano, tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Manresa i Carles Lapeña, director de l’INS Guillem Catà.

D’altra banda, l’acte va comptar amb la presència del Regidor d’Educació de l’ajuntament de Manresa, Pol Huguet i la Directora de Serveis Territorials a la Catalunya Central, Gemma Boix. Així mateix, agraïm la participació de Marc Bernadich, Degà de la facultat de Ciències Socials de la Universitat de Manresa i responsable d’emprenedoria del mateix campus, que ens va oferir una ponència sobre emprenedoria. 

Va ser una jornada increïble i molt positiva. Tal i com va afirmar també Ricard Guillem, coordinador territorial de Caixabank Dualiza, empresa patrocinadora de l’FP Challenge 2024: ”participar en aquest tipus de competicions apropa a professors i alumnat a la realitat del món laboral, els dóna l’oportunitat d’estar més preparats, alhora que mostra el món empresarial el gran talent que hi ha als centres, i fa visible com els dos mons van cada cop més de la mà”. 

 

 

No Comments

Add your comment