Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

LLUM D’OMBRA, OMBRA DE LLUM, EXPOSICIÓ AMB PARTICIPACIÓ DEL NOSTRE ALUMNAT

LLUM D’OMBRA, OMBRA DE LLUM, EXPOSICIÓ AMB PARTICIPACIÓ DEL NOSTRE ALUMNAT

Llum d’ombra, ombra de llum neix de la participació al projecte Treballem l’art: AMiC (Art, Mestres i Creació), coordinat per la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS), El Forn de la Calç, el Centre de Recursos del Bages i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

Partint del concepte proposat per aquesta edició, LA LLUM, l’alumnat de les assignatures artístiques de l’institut ha treballat el procés creatiu. Vam començar donant una volta per la història de l’art visualitzant referents de com altres artistes han utilitzat la llum al llarg dels anys.

Això i una mica d’experimentació lliure amb diferents materials va donar peu a uns diàlegs on vam anar omplint aquesta paraula de tres lletres de sensacions, memòries, idees,… De manera que aviat es va anar carregant de significat i van començar a brollar projectes.

Tot i disposar de molta llibertat creativa i partir d’idees diferents s’ha anat generant un diàleg entre les diferents creacions que es desenvolupaven a l’aula, alimentant-se entre elles i emmotllant-se a una idea comuna que va acabar per revelar-se el dia que vam voler muntar totes les obres a la sala d’actes del nostre institut.

Per poder apreciar bé la llum de les obres necessitàvem molta foscor! I per poder veure ben definides les ombres volgudes necessitàvem una bona llum! Els resultats han sigut tants i tan variats que ha calgut organitzar una mostra a l’institut per votar i triar les obres que ens representaran a l’exposició col·lectiva del projecte.

Per conèixer millor el procés i veure una mostra àmplia de les obres que han sortit podeu visitar l’espai https://sites.google.com/xtec.cat/llumdombra.

Per gaudir de les obres en directe podeu visitar l’exposició col·lectiva a l’Espai 7, Centre Cultural El Casino, de l’1 al 17 de març, de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30h. La inauguració és avui dia 1 de març, a les 18:00 h.

Laia González, professora de Visual i Plàstica del centre

 

 

 

No Comments

Add your comment