Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

SANT JORDI ÉS UNA FESTA… DE CULTURA I COMUNITAT!

SANT JORDI ÉS UNA FESTA… DE CULTURA I COMUNITAT!

Divendres 21 d’abril hem celebrat la diada de Sant Jordi a l’institut Guillem Catà, organitzada pel departament de Llengües i amb la col·laboració i implicació de molts professors i alumnes tant d’ESO com de Cicles i de l’Ampa, que s’ha fet càrrec del cost del material i dels premis. En aquest dia de celebració, l’’alumnat va poder gaudir de moltes activitats…

Les tradicionals roses, amb tres tallers de confecció de roses: un de roses de feltre ofert per 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria. Un segon taller de roses i dracs de papiroflèxia ofert pel departament de Matemàtiques. I el tercer taller de roses màgiques a càrrec del departament de Ciències.

 

La literatura no hi podia faltar i per això vam fer un lluït lliurament de premis als millors textos escrits en català, castellà, anglès i francès de tots els cursos d’ESO i Batxillerat. També hi va haver premis per a les millors fotografies de tema mitològic del departament de Clàssiques. Van dinamitzar l’acte els alumnes del Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística.

Seguint amb la literatura, vam organitzar el 1r Intercanvi de llibres de tota la comunitat educativa (alumnat, professorat i PAS), amb un sorteig d’un premi sorpresa per als alumnes que hi van participar. Tothom qui va voler es va emportar el seu llibre a casa! A més a més, amb la col·laboració de la Biblioteca Ateneu les Bases vam fer una petita mostra de llibres “curiosos” (llibres pop-up, en braille, sense paraules…)

 

Encara hi va haver dues exposicions més. El departament de Clàssiques va exposar recreacions de jocs de taula i indumentària de l’època romana amb un grup d’alumnes vestits per a l’ocasió. Al seu torn, l’Aula d’Acollida de l’institut van exposar objectes i menjars de diferents països d’alumnes del nostre institut i van fer un taller de punts de llibre en diferents alfabets.

 

Per Sant Jordi no hi pot faltar el drac. En aquest cas el Drac dels Desitjos del Guillem Catà, taller ofert pels dos Cicles Formatius de Grau Bàsic amb material donat pel Cicle de Fusteria. Tampoc no hi podien faltar els contes, així que el departament de Visual i Plàstica va confeccionar contes col·laboratius…amb una gran creativitat! No cal dir que en la llegenda de Sant Jordi hi ha una mica de màgia, màgia que el departament de Matemàtiques va portar als alumnes amb jocs de cartes, que van tenir molt d’èxit.

 

El dia va ser esplèndid i també vam poder gaudir de dos tallers més: un de danses, amb la col·laboració de dansaires de l’Esbart Manresà que ens van ensenyar la dansa Bolangera de Manresa. I un altre de jocs esportius, preparat pels alumnes de 4t AF d’ESO amb la col·laboració de Jordi Herrerías de Tarasca.

 

Tot això decorat i retolat pel Cicle d’Activitats Comercials. I amb la col·laboració especial de la nostra CatàRàdio i dels seus reporters i reporteres que han retransmès i amenitzat la diada.

Tot això ha fet del Sant Jordi 2023 un dia magnífic de CULTURA i COMUNITAT a l’Institut Guillem Catà!

No Comments

Add your comment