Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

Amgem Transferciencia

Amgem Transferciencia

L’alumnat de biomedicina de primer de batxillerat participa amb IRB Barcelona en la segona edició del programa Amgem Transferciencia

Durant aquest tercer trimestre l’alumnat de 1r de batxillerat de Biomedicina ha participat en un projecte en col·laboració amb IRB Barcelona per treballar de forma pràctica les claus de la genètica i la biotecnologia, en el marc de la segona edició del programa Amgem #Transferciencia.

L’alumnat ha compartit experiències amb la investigadora Paola Chiara Bartoccioni, bioquímica i biòloga especialitzada en la investigació de malalties rares, que ha visitat el centre per dur a terme dues sessions, una de magistral i una altra de pràctica.

L’alumnat ha conegut de primera mà la tasca diària d’una investigadora, i treballar al seu costat per dur a terme una extracció d’ADN de la fruita i una transformació bacteriana per estudiar la resistència dels bacteris als antibiòtics. Dues pràctiques diferents i complexes que explicades per la Paola s’han fet més senzilles i han ofert a l’alumnat una visió global del que és la ciència dins un centre d’investigació.

Prèviament, l’alumnat ha treballat a l’aula la feina de la investigadora, a través de la lectura dels seus articles científics, per conèixer de prop la seva feina i poder compartir més endavant inquietuds i dubtes directament amb ella.

Un cop acabat el projecte la valoració per part de l’alumnat ha estat molt bona. Han conegut una part més pràctica i real del que s’ensenya a les aules, i els motiva a seguir estudiant.

Vídeo de la sessió pràctica

No Comments

Add your comment