Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

Projecte d’Erasmus SFUWOL Roma

Projecte d’Erasmus SFUWOL Roma

Els alumnes del nostre institut en el marc del projecte d’Erasmus SFUWOL van visitar la ciutat de Roma del 4 a l’11 de maig. Durant una setmana, la Fatin, el Kiko, la Melany, el Domènec, la Nora i el Yàsser, acompanyats dels professors del centre Roser Matamala i Joan Soto han tingut l’oportunitat de veure la impressionant capital italiana.
El primer dia van fer una visita al Foro romà, el Palatí, i per últim el Colosseu, on els alumnes que els acollien, com a bons amfitrions, els hi van donar detalls de la seva història. Els hi van explicar seves característiques i també alguna anècdota curiosa.

Al dia següent, van poder visitar l’Agència Nacional de l’Espai italiana. On van explicar-nos la complexitat de la seva feina, les diferents missions que han desenvolupat fins ara i també les que tenen previstes a curt termini. A més, van tenir l’oportunitat de conèixer un astronauta que s’ha convertit en una celebritat a Itàlia, Paolo Nespoli. Un dels aspectes a destacar va ser que des de l’Agència s’està treballat cada cop més en fomentar la participació femenina. Hi ha una ferma voluntat en motivar els nostres alumnes (sobretot les noies) en la tria d’estudis de caire científic. De fet, una part de l’exposició es va centrar en un recull fotogràfic on apareixien dones que participen en projectes molt ambiciosos que actualment tenen lloc en diferents països.

Ja més centrats en el contingut del projecte, el següent dia va ser el torn de visitar l’escola d’alta moda Koefia, que treballa per diferents firmes importants de moda italiana. En aquest cas, els alumnes van poder veure que el món del disseny és més complex del que es pensaven. La creativitat, la disciplina, l’aprenentatge, el treball en equip… són aspectes que s’han de treballar si es vol tenir èxit en qualsevol disciplina o feina.
Per últim, no podien marxar de Roma sense visitar el Vaticà i els seus museus, com també altres espais de la ciutat com ara la Fontana di Trevi, la Piazza Navona, la Piazza Spagna, el Panteó…

En definitiva, una setmana plena d’experiències i sobretot, convivència amb alumnes d’altres països, a més dels ja esmentats italians, com ara els Finesos, Txecs, Grecs.

El projecte Erasmus Sfuwol, finalitza el seu recorregut amb aquesta mobilitat i dona per acabada la nostra experiència després de dos anys de treball i sobretot, vivències. Esperant que l’any que ve puguem seguir gaudint-ne de moltes més.