Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

EXPOSICIÓ DE TÈXTIL “BIOMATERIALS: EXPLORANT EL MÓN DE LA BIOCREATIVITAT”

EXPOSICIÓ DE TÈXTIL “BIOMATERIALS: EXPLORANT EL MÓN DE LA BIOCREATIVITAT”

Els alumnes de 1r i 2n del cicle de Moda Digital i Noves Tecnologies van assistir a la presentació de l’exposició “Biomaterials : Explorant el món de la BioCreativitat” al Museu de l’Aigua i el Tèxtil, que va donar el tret de sortida a la campanya “L’Abril és Tèxtil” promoguda des de l’Ajuntament de Manresa a través de Promanresa, el Museu i el grup de treball de la família tèxtil confecció i pell de la xarxa FuturaFP.

La mostra compta amb peces de nivell internacional que fan palès el canvi de mentalitat que converteix el que consideràvem residus en nous materials que es converteixen en font d’inspiració creativa i tecnològica.

L’exposició presenta també el treball de síntesi dels alumnes de 2n curs, una col·lecció de calçat sostenible de punt que inclou una plantilla interior desenvolupada a partir de biomaterial de taronja combinat amb llana i cànem, que va quedar finalista als premis Foodture Barcelona 2023 el passat novembre.

L’Abril és Tèxtil portarà a Manresa el proper dia 19 de 9:30 a 14:00 h les 1es Jornades del Tèxtil Sostenible, on es presentarà la component tecnològica del sector i les múltiples opcions de projecció professional a les empreses tèxtils, als alumnes de batxillerat dels instituts de la Catalunya Central, així com als professors orientadors.

La participació en les jornades ofereix la possibilitat d’accedir a un interessant programa de beques d’accés gratuït a la Universitat i als Graus Superiors de Formació Professional a aquells alumnes que destaquin pel seu talent.

Trobareu més informació visitant @abril_es_textil .

Cuiros obtinguts a partir de residus de taronja, pastanaga, poma, carxofa. Teixits generats de manera natural modelant els feixos d’arrels de les plantes. Polímers solubles que substitueixen els plàstics i permeten generar tot tipus d’aplicacions estètiques amb la tranquilitat que un cop acabada la seva funció es reincorporaran a la natura sense generar contaminació. Col·leccions cedides per @materialdriven_es  @basquebiodesigncenter @fablabbcn @squeezetheorange i @naifactory_lab .

La inauguració va comptar amb la presència d’expertes de FabLab Barcelona, l’equip de Squeeze the Orange, i de Naifactory Lab, així com dels dissenyadors de Killing Weekend i AMT-Studio, que van participar plegats en una taula rodona final en la que es va aprofundir en la viabilitat de l’aplicació de les diferents propostes de biomaterials en les col·leccions comercials de moda sostenible, en la que els alumnes del Cicle de Moda Digital i Noves Tecnologies van aportar també els seus comentaris.

 

No Comments

Add your comment