Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

MOBILITAT D’ERASMUS+ A TXÈQUIA (PYÍBRAM)

MOBILITAT D’ERASMUS+ A TXÈQUIA (PYÍBRAM)

La setmana del 6 al 13 d’octubre i en el marc del projecte Erasmus+ Skills for Future Working Life in Europe (SFUWOL), sis alumnes del nostre centre de 1r de batxillerat, acompanyats dels professors Judit Madorell i Joan Soto, van viatjar a Příbram (Txèquia).

Aquest projecte té com a objectiu dotar els alumnes de les habilitats necessàries per fer més fàcil la inserció al món laboral fent ús de les noves tecnologies. Els altres països que participen en el projecte són Itàlia (Roma), Grècia (Volos) i Finlàndia (Utajärvi).

En aquesta mobilitat els alumnes van fer diferents tallers i activitats. La primera va ser una activitat de coaching, en què es pretenia reflexionar sobre les fortaleses i habilitats que tenen cadascun d’ells per tal de facilitar una possible orientació quan hagin de triar una professió en el futur. Un cop descobertes les seves habilitats, va ser el torn de conèixer altres professions: després d’elaborar un llistat de preguntes, van adreçar-se a diferents punts de la ciutat: la caserna de bombers, una impremta, un establiment turístic, la policia local de Manresa… i van poder entrevistar les persones que desenvolupen aquestes tasques, cosa que els va permetre copsar els aspectes positius i negatius de cada feina. En definitiva, van poder observar l’experiència real de diverses feines.

La darrera activitat tractava de gravar un video pitch. Es tracta d’una petita presentació en què els alumnes exposen els seus punts forts i perquè creuen que haurien de ser els candidats escaients per optar a una determinada feina.

En el marc del projecte, van tenir l’oportunitat de visitar les ciutats de Praga i Pilsen, on van visitar una fàbrica de cervesa de renom per tal de conèixer el funcionament d’una empresa que exporta a tot Europa i fins i tot a alguns països de fora de la Unió Europea.

Va ser una experiència personal inoblidable, perquè van poder conèixer un altre país i altres maneres de fer, conviure amb altres famílies, practicar l’anglès i créixer com a persones.

MOBILITAT D’ERASMUS+ A TXÈQUIA (PYÍBRAM)

 

No Comments

Add your comment