Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

CONFERÈNCIA ‘ATLANTIS: LA CIÈNCIA DEL MITE’

CONFERÈNCIA ‘ATLANTIS: LA CIÈNCIA DEL MITE’

El dilluns 19 de novembre els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van assistir a la conferència títulada ATLANTIS: LA CIÈNCIA DEL MITE, impartida per EMILIO VARELA, periodista i divulgador científic. Van ser tres hores intenses, en què la passió del conferenciant exigia màxima concentració per seguir els seus coneixements.

Ens va portar des de l’erupció de l’any 79 del Vesubi a Pompeia fins al mite de l’ATLÀNTIDA recollit en els diàlegs del filòsof Plató. Es creu que l’Atlàntida estava situada en l’actual illa de Santorini, formada a partir de les restes del volcà Thera, que va tenir una forta erupció fa 3.400 anys i que hauria pogut extingir la civilització MINOICA i fer desaparèixer la ciutat d’Akrotiri.

Va parlar de l’activitat volcànica i dels canvis mediambientals que pot comportar, com ara el canvi climàtic. Ens va fer reflexionar ja que, si aquella civilització no va poder preveure el seu final per manca de coneixement, actualment, tot i poder, no estem actuant davant l’escalfament global del planeta i que potser la solució està en cadascun de nosaltres amb accions responsables individuals.

 

No Comments

Add your comment