Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

CELEBRANT LES TRADICIONS CLÀSSIQUES: DE LA FUNDACIÓ DE ROMA A LES FLORALIA

CELEBRANT LES TRADICIONS CLÀSSIQUES: DE LA FUNDACIÓ DE ROMA A LES FLORALIA

Durant la festivitat de Sant Jordi a l’institut Guillem Catà, els estudiants tenen l’oportunitat de participar en una àmplia varietat de tallers i activitats que ofereixen els diferents departaments pedagògics del centre. Des de concerts fins a la confecció de roses amb diversos materials, passant per intercanvis de llibres i divertides gimcanes, el dia es converteix en una jornada plena de dinamisme i creativitat.

En aquesta ocasió, des de l’àrea de clàssiques, es va voler enriquir encara més l’experiència oferint un convivium per celebrar la fundació de Roma i el festival de les Floralia. Cada alumne va ser convidat a preparar una recepta tradicional d’origen grec o romà per compartir-la amb els seus companys en un autèntic banquet a l’estil antic. Les delícies culinàries que es van poder degustar eren variades i evocadores de l’època: des del Bucellatum, un pa dolç romà, fins al Libum, un pastís de formatge a l’estil de l’antiga Roma. També es van assaborit plats com el Tyrokóskinon, una mena de pastís de formatge fregit, i postres com els dàtils amb mel i el pastís de sèsam, entre altres menjars.

Per culminar la celebració de les Floralia, els alumnes de segon de batxillerat van muntar un altar en honor a Flora, la deessa de la primavera, adornant-lo amb flors i elements simbòlics que evocaven la naturalesa i el renovar de la vida en aquesta estació. Va ser una manera encantadora de tancar aquest dia ple de cultura, història i sabors ancestrals que ens van transportar a tots a temps passats.

Si voleu veure les receptes que van confeccionar, les podeu trobar en el següent enllaç:
https://latinitas254181648.wordpress.com/2024/05/29/masterchef-classic/