Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

VISITA A MATERFAD I CAN PORTABELLA

VISITA A MATERFAD I CAN PORTABELLA

El dimecres 7 de novembre vam visitar una exposició a Materfad, al centre de materials de Barcelona. L’exposició planteja el futur d’aquest material per a entorns arquitectònics i d’interiors a la Terra, i s’aventura a imaginar com seria el seu ús en el planeta Mart. La mostra indaga en les principals tendències en fusta, així com les seves capacitats en innovació, sostenibilitat i disseny.

Vam aprofitar la sortida per visitar el casal de barri Can Portabella. És un projecte dut a terme per Josep Bunyesc, l’arquitecte de la nostra aula de fusta. El projecte consisteix en la modernització i ampliació d’un casal de barri per a l’ajuntament de Barcelona.

L’edifici s’amplia per una de les seves façanes i la resta es renova totalment, conservant les altres façanes i el terra de la primera planta. Els criteris seguits en aquesta millora es basen en l’ús de materials de baix impacte mediambiental i en la reducció en el consum de recursos. L’ampliació està construïda amb fusta, emprant una estructura lleugera de fusta en façanes i col·locant 16 cm d’aïllament natural a l’interior de l’entramat. Per als nous sostres i les parets de càrrega interior s’utilitza contra laminat. Per a la coberta ventilada, aïllada amb 24 cm de cotó reciclat, s’utilitza també estructura amb bigues de fusta. Les parets de façana ja existents, de 45 cm de gruix, queden ben aïllades de l’exterior amb 12 cm de fibra de fusta i acabades amb morter transpirable, que garanteix una estabilitat tèrmica dia-nit. S’instal·len noves finestres de fusta.

L’objectiu de la visita era conèixer diferents mètodes de construcció en fusta.

 

No Comments

Add your comment