Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

ERASMUS+ ENS PORTA A FINLÀNDIA

ERASMUS+ ENS PORTA A FINLÀNDIA

L’Institut Guillem Catà no s’atura. El projecte d’Erasmus+ SFUWOL Skills for Life, Working for Future va tornar a picar a la porta del nostre centre. Aquest cop un grup d’alumnes de 2n de batxillerat -Clàudia Vilanova, Santiago Jerez, Astrid Domínguez, Arish Kamalmaz, Eloy Benito i Noelia Gracia-, acompanyats dels professors Roser Matamala i Joan Soto, van visitar el centre de secundària Utajärven Lukio d’Utajärvi (Finlàndia), la setmana del 24 de febrer al 2 de març d’aquest any.

Els alumnes que participen en aquest projecte provenen de centres de secundària d’Itàlia (Roma), República Txeca (Příbram), Finlàndia (Utajärvi) i Grècia (Volos). La temàtica del projecte és l’ús de les noves tecnologies aplicades al desenvolupament personal i a l’educació.

Els alumnes van participar en un seguit d’activitats relacionades amb el món de l’emprenedoria i, en concret, orientades a l’aprenentatge del món de l’empresa. Van desenvolupar la creació d’un business plan. En relació amb aquest apartat, van crear una idea de negoci i van dissenyar el pla de viabilitat, els possibles usuaris, les possibilitats de finançament i la seva sostenibilitat. Una comissió d’experts va triar el projecte més viable de tots els que es van presentar. Per dur a terme aquesta tasca, van haver d’aprendre a fer ús d’eines relacionades amb les noves tecnologies, com ara el prezi i canva.

Paral·lelament, també van tenir l’oportunitat de visitar un parc natural i conèixer una mica més el seu funcionament i, a més, van fer activitats tan interessants com la gestió de la neu i la seva importància, i una altra amb raquetes de neu.

Aprofitant la proximitat amb la localitat de Rovaniemi, els alumnes van visitar el Pare Nadal, que en ple mes de febrer encara feia hores extres.

De tornada, el Pare Nadal els va obsequiar amb una de les sorpreses més agradables i espectaculars de tot el viatge: van poder gaudir de les famoses aurores boreals.

En resum, segur que els nostres alumnes no oblidaran mai aquest viatge tan complet.

ERASMUS+ ENS PORTA A FINLÀNDIA

 

No Comments

Add your comment