RESPECTE

AQUELLA NIT... - Zakaria El Fdili (2n ESO A)

Era una nit molt fosca i freda, no una nit qualsevol, la nit de Cap d’Any. Tothom estava a casa seva molt content celebrant-ho amb la família; menys dos germans, en Pau i en Miquel, que no ho estaven gaudint gens ni mica. Els seus pares estaven farts d’aquella actitud tan negativa que tenien.
El Pau i el Miquel volien sortir a fer un volt. Els pares sense remei van haver d’acceptar-ho
– I no arribeu tard!- van dir.
Els pares van haver de celebrar l’última nit de l’any sols. Els dos germans el que volien realment no era sortir a fer un volt, era sortir a empipar a la gent.
Tot era molt fosc, a penes es podien veure entre ells, per això s’il·luminaven amb unes llanternes. Van caminar durant una estona fins a arribar a un lloc amb molta il·luminació i ple de vegetació, hi havia molts arbres i flors, la lluna i les estrelles brillaven i a l’esquerra hi havia una casa molt gran i elegant.
La casa era l’única cosa que interessava als germans, veien un ambient molt alegre i festiu i ho havien d’arruïnar. Van començar a cridar molt fort i a picar amb les mans. Al cap d’uns segons, es va obrir la porta i va sortir un home molt enfadat dient que era una manca de respecte el que estaven fent, que s’ha de respectar a tothom fos com fos, que no era normal anar a una casa on s’estava celebrant el Cap d’Any i començar a empipar i, que si volien celebrar-ho amb ells, ho podien fer.
Els pobres nens no sabien que era el respecte i volien aprendre, així que molt amablement s’ho van comentar al senyor. Ell va somriure i els hi va dir que estaven de sort perquè ell era professor d’ètica i sabia molt sobre aquests temes.
Així que en Pau i en Miquel, cada dia a la tarda, anaven a casa del professor a fer classes d’ètica. No només van aprendre i aplicar el respecte, sinó que van conèixer i adquirir altres valors.
Només van poder fer classe amb aquest home durant un mes, ja que es va haver de traslladar a una altra ciutat. Abans que marxés, va fer prometre als nois que sempre serien respectuosos.
Així, van celebrar molt contents amb la seva família els següents caps d’any.

Conte 2

Conte 4