SOSTENIBILITAT

LA SOSTENIBILITAT - Widad Grain (3r ESO B)

L’estiu passat una colla de nois van decidir quedar a la platja de la ciutat per bussejar, ja que feia molt de temps que no ho practicaven, i en un tres i no res van preparar tot l’equipament que necessitaven.

En arribar, tothom ja estava preparat per l’acció, la diversió i més aventures que els hi esperava en aquell immens oceà. Llavors d’un en un es van tirar a l’aigua càlida de la platja. Però de cop i volta les expressions dels nois va canviar sobtadament, van acabar llançant-se al mar amb un somriure d’orella a orella fins a acabar amb la boca oberta després de veure el mar interior i tot el que amaga…

Un paisatge poc atractiu, i que transmet un ambient molt trist i sense vida, tot ple de plàstic, llaunes, bosses que impedeixen el moviment lliure dels peixos, no es podia apreciar aigua neta amb aquell color intens que agradava tant a la gent.

En sortir de l’aigua sense pensar-s’ho dos cops no van deixar passar el succés que acabaven de veure i fer com si no hagués passat res. Hauria d’haver-hi alguna solució! – va exclamar un d’ells.
És clar que hi havia una solució, però no eren els suficients per eliminar tota aquella brutícia que ocupava tota la platja. L’endemà per les notícies s’havia anunciat que la platja, la mateixa platja on van bussejar els nois, estava en un estat en el qual no podien nedar ni visitar la gent. Tota la població es va alarmar, perquè les temperatures no baixaven i la calor era insuportable.

Els amics sense plantejar-s’ho dues vegades es van presentar a un campament que es va crear, on participaven en la neteja de la ciutat. A més gràcies als nois, van poder animar a tots els familiars, amics, coneguts i veïns a ajudar a crear una ciutat exemplar i sostenible, i visualitzar a altres persones tot el que passa quan no es recicla.

I sí, gràcies a tots els participants, van aconseguir en menys d’una setmana que el mar tornés a ser el mateix com quan eren petits: un mar transparent amb molta vida animal, molts corals i amb un ambient alegre i de pau interior. Per això tot l’equip que formava el campament va rebre un premi per part de l’alcalde de l’Ajuntament. Amb tot això molta gent s’ha conscienciat amb tot el que havia passat.

Això ha sigut una gran lliçó per tota la ciutat. La població necessitava sostenibilitat, tant per nosaltres com per la fauna i la natura. A vegades gastem i consumim més del compte, i no ho tenim present, perquè només pensem en nosaltres mateixos.

Conte 6

Conte 8